FAQ KANO.BE

Q. Dien je te reserveren voor de kano's en kajaks?
A. Ja dat kan je doen via het online reservatieformulier op https://booking.kano.be/
Reserveren gebeurt best steeds enkele dagen op voorhand. De beschikbaarheid hangt af van het aantal reservaties die we al ontvangen hebben en van de weersvoorspellingen. Kajakken en kanovaren kan dagelijks na reservatie.
Q: Wat is de afstand en/of vaartijd?
A: De afstand is afhankelijk van het traject dat je kiest. Op https://kano.be/afstanden/ vind je meer info over afstanden en vaartijden. Een vaartijd van +/- 2 uur wordt voor de meesten als aangenaam ervaren. Langere vaartijden worden al iets sportiever.
Q: Dienen we het vervoer naar de vertrekplaats en van de aankomstplaats zelf te organiseren?
A: Het personenvervoer terug is inderdaad zelf te voorzien. Meestal zet men 1 (of meerdere) wagen(s) aan de aankomstplaats en komt men met 1 (of meerdere) wagen(s) naar de vertrekplaats. Voor groepen vanaf 10 personen kunnen we ook de fietsen van het vertrekpunt naar de aankomstplaats vervoeren. Indien het organiseren van het vervoer een probleem is, kan je ook kiezen voor een op- en neervaart vanaf de Ark van Noë en kan de wagen aan het vertrekpunt blijven staan. Voor het leveren en het weer ophalen van de kano’s en kajaks staan wij uiteraard in.
Q. Wat kost een kano- of kajaktocht?

A. Alle tarieven kan u hier terugvinden.

Q: Kunnen kinderen meevaren?

A: Dat kan zeker. Jonge kindjes kunnen in een Canadese kano op het middelste zitbankje plaatsnemen of in een dubbelzitkajak op het zitje tussen de benen van de achterste persoon. Oudere kinderen (vanaf 7 jaar) kunnen vooraan in een dubbelzitkajak plaatsnemen.

Q: Mag onze hond mee in de kajak of kano?

A: Zindelijke honden mogen meevaren in de kajak of kano.

Q: Hebben jullie zwemvesten en/of waterdichte tonnetjes?

A: Jazeker, deze kunnen bijgehuurd worden aan €2 per stuk.

Q: Kunnen we annuleren bij slecht weer?

A: Er kan tot 1 dag op voorhand kosteloos geannuleerd worden.

Q. Kan je contactloos betalen?

A. Bij voorkeur cash maar Payconiq is ook mogelijk.